Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Molevitten har forældrene besluttet, at vi skal have madordning, hvor alle måltider tilberedes i vores eget køkken. Maden er 90–100 % økologisk, og vi serverer både morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad, så børnene får en god og nærende kost i løbet af dagen. Vi tilrettelægger måltiderne, så børnene får energi til leg og læring og oplever madglæde hver dag.

Sukkerpolitik

Vi har en sukkerpolitik, som betyder, at vi som udgangspunkt ikke spiser slik, is eller kage i hverdagen. Til særlige lejligheder som fødselsdage, fastelavn, Molevittens fødselsdag og juletræsfest kan børnene få en lille portion kage eller lidt slik. Fokus er på mængden, så børnene lærer sunde vaner og oplever sukker som noget særligt.

Fødselsdage

Vi elsker at fejre børnenes fødselsdage. Hver gruppe har sine egne hyggelige traditioner, og fødselsdagsbarnets forældre er altid velkomne til at deltage. Børnene medbringer selv, hvad de har lyst til, og deler ud til de andre børn.

I vuggestuen anbefaler vi, at børnene medbringer hjemmebagte boller eller frugt frem for søde sager. Fødselsdagene holdes ofte i forbindelse med eftermiddagsmaden, så der altid er brød og frugt ved siden af.

Måltider i Moledytten

Maden til Moledytten bliver også tilberedt i vores køkken. Frokosten består primært af rugbrødsmadder og lidt grønt, som anrettes til børnene som buffet. Busbørnene skal have tomme madkasser med hver dag, så de har mulighed for at lave 'deres egen madpakke', hvis de skal på en mindre tur.

Både formiddags- og eftermiddagsmad er det samme, som det vi spiser ’hjemme’ på Dalbyvej.